Deze website wordt niet meer bijgehouden.
Sint-Baafs is sinds 13 september 2015 een van de vijf kernen van de Emmaüsparochie.

Aanstellingsviering priester Vincent Duyck

De feestelijke aanstelling van priester Vincent Duyck tot pastoor in de federatie Sint-Andries - Sint-Michiels had plaats op zondag 15 juni 2008 om 15u in de Sint-Baafskerk. Daarna had in het P.C. Valkenburg  een druk bijgewoonde receptie plaats .  

Vincent  schreef een bedanking voor Kerk+Leven, een tekst die wij hier ook graag aanbieden:

KANGOEROES IN ONZE FEDERATIE
Ik wil er jullie graag even op wijzen dat Van Dale - sinds zondag 15 juni 2008 - zijn definitie van het woord ‘kangoeroe’ heeft aangepast. De nieuwe definitie vindt u hieronder.

kan·goe·roe (de ; kangoeroes)  
1. buideldier met zeer korte voor- en zeer lange, sterke achterpoten en een grote staart, dat in Australië, op Tasmanië en Nieuw-Guinea voorkomt.

2. De mensen uit de federatie Sint-Andries Sint-Michiels die Vincent een onvergetelijk warm welkom en een heel deugddoende aanstellingsviering bezorgd hebben.

Een grote ‘dankjewel’ aan de vele kangoeroes die een buidel openden vol hartelijke wensen, prachtige kaartjes en fijne attenties! Het zijn kostbare herinneringen die me een stevige portie veer-kracht meegeven! 

Een hartelijke ‘bedankt’ aan de kangoeroes van de federale stuurgroep. Tijdens de aanstellingsviering mocht ik me omringd weten door de warme buidel die jullie vormden. Bedankt voor jullie vertrouwen en de aangename samenwerking!

Een dikke ‘merci’ aan de kangoeroes die de aanstellingsviering spring-levend gemaakt hebben:  de vele huppelende zangers en zangeressen van Solied en het Caroluskoor, de mensen die bijgesprongen hebben in het kleine en het grote werk, de vrijwilligers die in de bres sprongen voor de receptie en uiteraard: alle mensen uit onze federatie die binnen sprongen om mee vieren, te zingen en te bidden! 

Dankzij jullie hebben veel mensen zich zondag een spring-in-‘t-veld gevoeld! Met jullie huppel ik héél graag de toekomst tegemoet!

Van harte! Vrede en alle goeds.